"Wij willen u laten zien dat varkens houden leuk is!"

Over Piggy's Palace

Piggy’s Palace bevind zich in Bathmen. Hier hebben wij 450 zeugen en 1800 biggen in Bathmen (Nederland)  met daarbij een eigen PiPaPorc vleesconcept waarbij varkens buiten lopen en van de glijbanen glijden. 

Piggy’s Palace is bekend geworden door haar innovatieve en creatieve ideëen,  zoals varkensglijbanen en de wereldprimeur van een echte varkenskaas. Daarmee mocht hij in tv programma’s zoals Jinek  en Keuringsdienst van Waren zijn verhaal doen en werd hij ’s ochtends door Edwin Evers uit bed gebeld om over zijn varkenskaas te vertellen.

Daarnaast werkt men met een Date-gate, bibaboxen en kunstgras in de varkensstal. Een eigen vleesconcept, PiPaPorc genaamd, is de basis voor een afzet van  varkens. De laatste boer-burger stunts zijn  de pipAdoptie waarbij een duidelijke boer-burger relatie nagestreefd wordt. Adopteer een big en breng deze zelf naar de slachterij en de ontwikkeling van een eigen “ Boer(en)burger” .

Piggy’s Palace was winnaar van landelijke “ Agrafiek Award “ in 2014 en in 2015 won Piggy’s Palace een landelijke innovatie Award voor het gezond produceren van varkensvlees. Dagelijks eten 45.000 mensen een stukje varkensvlees van Piggy’s Palace.

Varkensglijbaan

Varkenskaas

Erik Stegink

Erik Stegink is een gepassioneerde innovatieve ondernemer die, samen met zijn vrouw Paula en medewerkers, kijkt hoe het bedrijf  Piggy’s Palace zo duurzaam mogelijk in de markt kan worden gezet.  Het is belangrijk om nieuwe ideeën ambitieus te ontwikkelen, welke voor het bedrijf maar ook zeker voor de gehele landbouwsector een vooruitgang kunnen zijn.

Erik is sinds Juni 2021 partij voorzitter van de landelijke politieke partij BoerBurgerBeweging (BBB) en stond daarvoor op de kandidatenlijst voor de 2e kamer verkiezingen.

In 2017 won Erik een Nuffield Scholarschip prijs waarbij hij. de wereld mag en kan rondreizen om ervaringen te delen met andere mensen .Te samen met 80 internationale scholars komt hij op plekken  bij bedrijven en instanties over de hele wereld. Dit om kennis te vergaren en daarna weer te delen.

Erik geeft presentaties met als titel “Van Crimineel naar gewaardeerd Voedselproducent” , om een inkijkje te geven over zijn eerste ervaringen vanuit het bedrijf Piggy’s Palace en zijn Nuffield studie.. Hoe  vergaat het een creatieve Bathmense boer tussen o.a. Braziliaanse, Zuid-Afrikaanse en Australische scholars? Hoe kijken andere landen tegen de sociale en economische ontwikkelen op het platteland aan? En hoe kunnen we de verbinding als boeren met burgers maken.

Erik was gemeenteraadslid in de gemeente Deventer en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad Deventer en lid van de Ledenraad van AB Oost in Almen. Voorheen was hij ook actief als voorzitter van de ledenraad  coöperatie From Farmers en hij had verschillende lokale bestuursfuncties.

T:  06-53509938
E:  Erik@piggypalace.eu

Paula Stegink

Paula Stegink is getrouwd met Erik en moeder van Bart en Tim. Ze is opgegroeid in het dorp Lettele en houdt van het buitenleven. Als kind vond ze het al heel leuk om op de boerderij te logeren. Een droom kwam dan ook uit toen ze met een boer trouwde. Natuurlijk is het boerenleven niet alleen maar romantisch en kom je ook genoeg hobbels tegen. Je moet geregeld flexibel zijn als dingen weer anders lopen dan je verwacht. Maar de vrijheid en de ruimte op het platteland maken veel goed. 

 

Paula verzorgt de administratie, ook regelt ze alle boekingen en bestellingen. Daarnaast heeft ze nog een baan als administratief medewerker bij een gereedschappen fabrikant in Holten.

 

Paula vindt het belangrijk dat burgers weten wat er op een boerderij speelt en dat ze dit met eigen ogen kunnen aanschouwen. Ze kan erg genieten van de mensen die met de biggetjes komen knuffelen en die interesse tonen in hun bedrijf. Ook vindt Paula het fijn dat ze hun eigen producten verkopen onder de naam PiPaPorc. Want wat is er nu mooier voor een consument dan rechtstreeks hun producten bij de boer te kopen. Betrouwbaarder kan eigenlijk niet. Ze nodigt u dan ook graag uit om een bezoek te brengen aan Piggy’s Palace. Tot gauw!

E: Paula@piggypalace.eu

T: 06-51371594 (Whatsapp of bellen na 14.00u)

Bart Stegink

2018083669 (2)