Column Boer in Amsterdam

Boer in Amsterdam

Wie had dat ooit gedacht de afgelopen twee maanden worden we overlopen door bezoekers bij ons varkensbedrijf Piggy’s Palace.  We geven  rondleidingen en bieden mensen de mogelijkheid om met biggen te knuffelen. Als varkenshouders denken we wat is daar nu zo bijzonder aan. Nou dat hebben we ervaren vanuit Limburg, Duitsland en Amsterdam kwamen de mensen speciaal voor het big knuffelen. Bijzonder zijn altijd de Amsterdammers die met hun grote auto’s even vanuit Amsterdam naar Bathmen (1,5 uur) komen rijden. Ook een PvdA raadslid uit Amsterdam heeft zich een hele avond bij ons vermaakt met haar familie en we kregen de vraag terug kom eens naar de stad Amsterdam.  Boeren kom naar Amsterdam zij  ze nog.

Een ervaring om niet eerst te gaan knuffelen met biggetjes en dan uitleggen dat het vlees wordt hebben we ter harte genomen en we beginnen  onze sessie’s altijd om uit te leggen waarom we onze boerderij hebben. Om het vlees ! Daarnaast hebben we een prachtig beroep want we kunnen hele dagen met biggen knufflen …..  Vele kinderen die komen banjeren door de modder bij onze buitenvarkens waar net in gepiest en gepoept is. Ouders en begeleiders vinden het helemaal niet erg, even weer afspuiten met de tuinslang en andere kleren aan en hup de auto weer in. Fantastisch al die reactie’s. Daarnaast uitleg geven over de varkenshouderij met voor belangstellenden insite informatie de POV folders zijn niet aan te slepen.  We hadden er deze zomer , op deze manier , een extra klus bij. Het geeft ontzettend veel voldoening maar kost ook veel energie.  Om iets op te laden zij ons team ga maar even een weekendje weg.  Toen dachten we aan het Amsterdamse raadslid die “Boer kom naar Amsterdam” riep. In dat weekend was het erg druk in Amsterdam want de “kanalpride” was net aan de gang en dachten we naar het rustige Amsterdamse bos te gaan.   Komen we daar bij een prachtig lokaal geitenbedrijf midden in het Amsterdamse bos, ……  onvoorstelbaar hoeveel mensen uit Amsterdam hier komen geiten knuffelen en geitenyoga uitoefenen op zondagmorgen.  Het lijkt wel dat geit, koe en big knuffelen een nieuwe rage word. Als dit alleen al de kloof tussen stedelingen en plattelanders kan verkleinen zeg ik kom maar op knuffelaars.

Zo waren we op ons vakantie weekendje nog aan het knuffelen en ook even de kunst van een collega aan het afkijken in Amsterdam.

Comments are closed.