Knuffelen In Amsterdam

Knuffelen in Amsterdam

Wie had dat ooit gedacht de afgelopen twee maanden worden we overlopen door bezoekers bij ons varkensbedrijf Piggy’s Palace.  We geven  rondleidingen en bieden mensen de mogelijkheid om met biggen te knuffelen. Als varkenshouders denken we wat is daar nu zo bijzonder aan. Nou dat hebben we ervaren, vanuit Limburg, Duitsland en Amsterdam kwamen de mensen speciaal voor het big knuffelen. Bijzonder zijn altijd de Amsterdammers die met hun grote auto’s even vanuit Amsterdam naar Bathmen (1,5 uur) komen rijden. Ook een PvdA raadslid uit Amsterdam heeft zich een hele avond bij ons vermaakt met haar familie en we kregen de vraag ;  kom eens naar de stad Amsterdam.

Een advies om eerst uitleggen dat op ons varkensbedrijf  vlees gemaakt word en daarna te gaan knuffelen met biggen hebben we ter harte genomen en we beginnen  onze sessie’s altijd om uit te leggen waarom we onze boerderij hebben. Om het vlees ! Daarnaast hebben we een prachtig beroep want we kunnen hele dagen met biggen knuffelen …..  Vele kinderen die komen banjeren door de modder bij onze buitenvarkens waar net in gepiest en gepoept is. Ouders en begeleiders vinden het helemaal niet erg, even weer afspuiten met de tuinslang en andere kleren aan en hup de auto weer in. Fantastisch ook al die positieve reactie’s. Daarnaast geven we uitleg  over de varkenshouderij met voor belangstellenden insite informatie en de POV folders zijn niet aan te slepen.  We hadden er deze zomer , op deze manier , een extra klus bij. Het geeft ontzettend veel voldoening maar kost ook veel energie.  Om iets op te laden zij ons team ga maar even een weekendje weg.  Toen dachten we aan het Amsterdamse raadslid die “Boer kom naar Amsterdam” riep. In dat weekend was het erg druk in Amsterdam want de “kanalpride” was net aan de gang en weken we uit naar het rustige Amsterdamse bos .   Komen we daar bij een prachtig lokaal geitenbedrijf “de Ridammerhoeve” midden in het Amsterdamse bos, ……  onvoorstelbaar hoeveel mensen uit Amsterdam hier komen geiten knuffelen en geitenyoga uitoefenen op zondagmorgen.  Zo waren we ook in onze  vakantie weekendje nog aan het knuffelen waarbij we de kunst van een collega even konden  afkijken in Amsterdam.

Het lijkt wel dat geit, koe en big knuffelen een nieuwe rage word. Als dit alleen al de kloof tussen stedelingen en plattelanders kan verkleinen zeg ik kom maar op knuffelaars.  Boeren en boerinnen van Nederland ik roep jullie op om meer te gaan knuffelen. Met de dieren of met je partner  in beide situaties komt er vaak iets los……  knuffel  ze.

Comments are closed.